Banklån online VS bankbesök

14.10.2015 22:59

Fördelar med banklån online

Att ansöka om banklån online istället för att boka tid och besöka en landbaserad bank är tidsbesparande och enkelt att argumentera för. I dagens samhälle minskar ju besöken på banker och de allra flesta går i princip aldrig in på ett rent fysiskt bankkontor för att uträtta bankärenden. Genom att söka lån online snabbar man dessutom på låneprocessen väsentligt och man kan låna stora summor pengar inom loppet av bara några minuter då det går snabbt och enkelt att ansöka om lån på allt mellan 500 kr och 400000 kr online. Svar får man i princip alltid direkt på skärmen och beroende på lånetyp och långivande bank kan man ha pengarna på sitt konto redan samma dag eller senast någon bankdag senare om det handlar om att man lånar stora belopp.

Det finns många olika kategorier av lån när det handlar om att låna pengar snabbt online och de vanligaste typerna av lån är privatlån utan säkerhet. Ett privatlån utan säkerhet kan handla om både mindre och större belopp inom kategorierna privatlån, smslån, snabblån, mikrolån och alla möjliga olika kategorier. Gemensamt för de populära lånen utan säkerhet är att de inte kräver någon särskild säkerhet för lånet såsom en bostad, bil eller annan investering. Den som har låg eller dålig kreditvärdighet kan med fördel pröva att ansöka om lån tillsammans med en medsökande, vilket ökar möjligheterna att bli godkänd för lån om man har låg eller dålig kreditvärdighet av någon anledning.

Det som också skiljer lån online från lån hos en landbaserad vanlig bank är att det finns mycket goda chanser att hitta ett lån även om man har en eller till och med flera betalningsanmärkningar. Många privatpersoner har i dagens stressade samhälle råkat missa en faktura eller räkning och av det skälet fått en betalningsanmärkning. Banker och långivare inser mer och mer att bara för att man tidigare råkat dra på sig betalningsanmärkning, behöver det inte betyda att man numera och framöver, har för avsikt att sköta sina betalningar klanderfritt. Det är alltså lättare att få en andra chans numera och lån kan man få trots att man har betalningsanmärkning. Det finns till och med banker online som kan ge dig lån även om du har upp emot 9 st tidigare betalningsanmärkningar.

En annan fördel som få vågar prata om i sammanhanget banklån online är att man faktiskt slipper träffa en person som man ska sitta och förklara sin privatekonomiska situation för. Många tycker faktiskt att det är integritetskränkande eller rent av pinsamt att sitta och förklara sitt privatliv för en okänd människa på en bank. Det kan kännas osäkert och pinsamt för många och även om man inte vill erkänna detta så är det vanligare än man tror att valet av att söka lån online faller på just det faktum att man slipper sitta och förklara sin ekonomi för en människa på banken. Det kan också kännas generande att få nej om man besöker en bank medan banklån online sker utan att du behöver träffa en människa. Får du nej är det alltså bara att gå vidare till en annan bank online och pröva att ansöka om lån hos dem. Undvik dock att dra på dig allt för många uc kontroller och misstänker du att du får nej på låneansökningar på grund av många förfrågningar hos uc ska du med fördel välja lån utan uc kontroll istället.